dimecres, 30 de maig del 2007

Conferència de Jordi Adell

Video de la conferència de Jordi Adell al IV Congrès Regional “Competencias Básicas y Práctica Educativa” celebrat a Cantàbria.

Adell es Doctor en Filosofia y Ciències de l'Educació i professor del Departament d'Educació de la Universitat Jaume I (UJI) a Castelló, on dona classes de noves tecnologies aplicades a l' educació.
La conferència dura més de 100 minuts, però us asseguro que si voleu saber com és i com serà el panorama de les competències TIC als centres educatius pels propers anys l'heu de veure.

Possiblement gran part dels assistents fossin coordinadors TIC però el missatge va adreçat a tot el professorat tant de primària com de secundària de totes les especialitats, o és que algú encara creu que això a ell/ella no l'afectarà mai?

Parla de conceptes com, els natius (adolescents) i els immigrants digitals (les nostres generacions), el control de la informació a l'hora de consumir-la (tv enfront de l'ordinador), accés de la informació de forma seqüencial o lineal (tota la informació que rebíem era així) o de forma aleatòria, el fenòmen de compartir, la imatge il·lustra el text o el text la imatge? el consum de la informació, la fi del llibre de text i altres coses que ja no recordo.